Duurzame badkleding 

Sweet Swimmers is een Nederlands merk opgericht door Olympisch Kampioen (waterpolo) Iefke van Belkum. In haar leven is er altijd ruimte voor zwembaden, zee, zon en het strand. Na de geboorte van haar eerste dochter merkte ze dat het lastig was om goede zwemkleding voor haar te vinden. Met de tweede dochter op komst ontstond het idee om een eigen zwemkleding merk voor kinderen te starten. Al snel werd duidelijk dat het dan natuurlijk wel een duurzaam, kwalitatief en sportief zwemkleding merk voor kinderen moest worden mét UV-werende stoffen. Strakke en leuke ontwerpen, gemaakt van biologisch afbreekbare polyamidegaren (Amni Soul Eco® ) en geschikt voor lange dagen in het zwembad of op het strand. Veel badkleding is niet onder eerlijke omstandigheden gemaakt en heeft een te zware ecologische stempel. Dit moet en kan anders. Zo ontstond Sweet Swimmers.

Kenmerken duurzame badpakken 

๐Ÿ˜Š Swim with a Smile - Dutch Design handmade with love by women in Brasil

โ™ป๏ธ Duurzame zwemkleding
๐Ÿ’™ Kwaliteit én design
๐ŸŒž UPF 50+, zonnebrand en olie bestendig
๐ŸŒ Amni Soul Eco® - Biologisch afbreekbare polyamidegaren
๐ŸŠ‍โ™€๏ธ High Quality swimwear
๐Ÿ’• Eerlijke prijs

๐Ÿ’š OEKO-TEX®

Inspiratie duurzame badpakken

We kunnen met zijn allen meer doen om onze kinderen voor te bereiden op de toekomst. Zwemkleding is een zeer moeilijk te recyclen product. De meeste badpakken kunnen alleen nog als poetsdoekjes worden gebruikt. De meeste zwemkleding voor kinderen wordt gemaakt van synthetische materialen, denk hierbij aan polyester en polyamide. Dit zorgt voor lage prijzen, maar beiden zeer slecht voor het milieu. 

Om kwalitatief goede badpakken te maken is er vaak nog steeds polyester nodig, maar we kunnen natuurlijk wel bijdragen aan een veel betere variant. We gebruiken voor alle duurzame producten van Sweet Swimmers daarom Amni Soul Eco®, biologisch afbreekbare polyamidegaren. Amni Soul Eco® vertegenwoordigt een belangrijke stap vooruit voor de hele textielindustrie en draagt โ€‹โ€‹zo bij aan het behoud van het milieu voor toekomstige generaties. 

Daarnaast worden alle items onder eerlijke omstandigheden met de hand gemaakt door vrouwen in Brazilië. Op deze manier is er een gezond productieproces en werkt iedereen met liefde aan de badpakken.

 We hebben dus echt het recht om te zeggen: "Swim with a Smile".

Amni Soul Eco®, biologisch afbreekbaar polyamidegaren

Door onderstaande filmpjes te bekijken leer je meer over Amni Soul Eco®, biologisch afbreekbare polyamidegaren.

Light - (CO2)®

De Braziliaanse en duurzame stof genaamd Light - (CO2)® van Amni Soul Eco® is gemaakt van biologisch afbreekbaar polymidegaren. Light - (CO2)® was de eerste stof die werd geproduceerd met biologisch afbreekbaar nylon 6.6, een Braziliaanse pionierstechnologie. De samenstelling van de garen is speciaal gemaakt om ervoor te zorgen dat kleding snel kan ontbinden na afvoering op stortplaatsen. De afbraak van nylon duurde decennia. Bij Light - (CO2)® breekt al 50% af in het eerste jaar en het duurt minder dan drie jaar tot het volledig is afgebroken. Dit biologisch afbreekbare nylon genaamd AMNI® Soul Eco werd onderzocht en ontwikkeld door Rhodia®, een bedrijf van de Solvay®-groep. De Light-(CO2)® is een artikel uit de CO2control®-familie, een productieconcept van Santaconstancia naar meer milieuvriendelijke producten. Het is een gebreide stof met extreem comfort op de huid en aangenaam in het dagelijks gebruik. Het biedt UV-bescherming 50+ (in effen kleuren textiel, zonder print) en is vrij van giftige stoffen voor de menselijke huid volgens de internationale standaard Oeko-Tex 100 Klasse I. 

Stof eigenschappen

๐ŸŒž UPF 50+ (bij effen kleuren)

๐ŸŒ Amni Soul Eco® - biologisch afbreekbaar polyamidegaren

๐ŸŠ‍โ™€๏ธ High quality swimwear

๐Ÿ’š Eco CO2 Control

๐Ÿ’ฆ Snel drogend 

๐Ÿ’Ÿ OEKO-TEX 100

๐Ÿ‡ง๐Ÿ‡ท Braziliaanse pionierstechnologie

 

PETA approved VEGAN

Onze producent maakt deel uit van de grootste dierenrechtenorganisatie ter wereld: PETA - People for Ethical Treatment of Animals.

Om deze certificering te verkrijgen, is er een evaluatieproces doorlopen en werd het bedrijf goedgekeurd om het "Cruelty Free" -zegel en het "PETA Approved Vegan" -logo te gebruiken. Dit betekent dat het productieproces 100% veganistisch is, aangezien er niet op dieren wordt getest en zij niets vervaardigen met materialen van dierlijke oorsprong. Daarnaast maken ze van de overgebleven stoffen mooie manden voor het lokale dierenasiel.